събота, 2 юли 2011 г.

Терин от телешки джолан

Необходими продукти за 4 порции:
телешки джолан-0,600гр
стар лук-0,100гр
моркови-0,100гр
целина-0,100гр
магданоз-0,001гр
розмарин-0,001гр
мащерка-0,001гр
сол-0,001гр
черен пипер-0,001гр
филе Елена-0,100гр
мармалад от червен лук-0,100гр
Червен лук-0,300гр
Тъмен балсамов оцет-0,050мл
Червено вино-0,100мл
Кафява захар-0,010гр
Масло-0,030гр
  
Начин на приготвяне:
Месото се измива и се слага в дълбок съд,заедно със зеленчуците и се вари до готовност.Охлажда се до стайна температура,след което се накъсва на конци и
се смесва с нарязаните на много ситно билки и част от бульона в който е варено месото.
Овкусява се със сол и пипер и се слага в правоъгълен съд.Престоява в хладилник за 2 часа и след това се увива във филето Елена,което е нарязано на слайсове.

Приготвяне на мармалада от лук:
Лука се нарязва на финни полумесеци и се задушава в зехтин,след което се прибавя кафява захар  и след нея тъмен балсамов оцет.След като се редуцира оцета се прибавя червено вино.Накрая се прибавя студено масло,което придава по-добър вкус и блясък на мармалада.

Презентацията е плод на въображението ми,всеки от вас може да подходи според своето виждане за храната.

Поздрави от мен. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар