събота, 2 юли 2011 г.

Канапе


Канапето е храна която се сервира със настаняването на клиента и е много важно да бъде интересно,леко и с ненатрапчив вкус.
Представям ви един вариант на канапе,който е приготвен със познати на всички
продукти.

Необходими продукти за 4 порции:
чери домати-4бр.
маслинова паста-0,020гр.
краставици-0,100гр.
див лук-4-5 стръка
сфериран сок  от краставици-0,100гр.
зехтин-0,050мл.
калций-5гр.
алгинат-1гр.

Начин на приготвяне:
Чери доматите се измиват и нарязват на четвъртинки.
Част от краставиците се нарязват на дълги ленти с белачка за зеленчуци,а другата се
Пасира с пасатор или кухненски робот.Пюрираната смес се прецежда,като се използва
само сока от краставиците
Приготвяне на сферирания сок от краставици:
Сока от краставици се смесва с алгинат(който е желиращ агент),като се пасира с пасатор и се оставя за 30 минути в хладилник.
Калция се смесва с 1литър студена вода и се разбърква добре за да се разтвори.
Сместа от алгинат и сок от краставици се изтегля със спринцовка(спринцовка може
да се купи във всяка аптека) и се пуска през малки интервали във калциевата баня(образуват се малки топчета зелен хайвер).Трябва да престои около 10 минути
и след това се изплаква в студена вода.
Маслинова паста може да ползвате готова(има добри попадения) или да си приготвите
сами.


Ето и рецепта:
маслини без костилки-0,100гр
чесън-0,005 гр
зехтин-0,050мл
орехови ядки-0,020гр
пармезан-0,010гр
аншоа-0,005гр
Всички продукти се смесват и се пасират до получаването на хомогенна смес.

Моят вариант на сервиране е този.
 Всеки от вас може да се остави да го води
Въображението му.

Поздрави от мен.



Няма коментари:

Публикуване на коментар